Mede maken

Op 10 november 2017 werd in de bibliotheek van Londerzeel in aanwezigheid van de pers en prominenten uit de imkerswereld, een nieuw vakboek over het maken van Mede voorgesteld. In het boek dat geschreven werd door imker jef Beuckelaers uit Londerzeel en uitgegeven door de Koninklijke Imkersgilde Neerbrabant zit een ruim aanbod van vergaarde kennis en opgedane ervaring door de auteur, over Mede maken.

Jef Beuckelaers is al 47 jaar imker en zodoende rijkelijk vertrouwd met honing en honingrecepten. Hij maakt meer dan 30 jaar heerlijke mede. Mede is een honingwijn die in de verre oudheid gekend was als “een Godendrank” maar in de Middeleeuwen in de vergeethoek beland is.

In de laatste jaren met een groeiende belangstelling voor gezonde voeding is de Mede opnieuw een actueel product geworden met een groeiend aantal liefhebbers. Mede is er zowel in een droge als in een zoetere variant, al naargelang van het vinificatie proces !

Het boek is dan ook een uitstekende leidraad voor zowel de beginnende Mede maker als voor de meer beslagen oenoloog. Het is een pareltje op de boekenplank van de Mede maker !