Weetjes

Heel interessant: over honing...

Wist je dat een van 's werelds eerste munten het symbool van een bij had?

Wist je dat er levende enzymen in honing zitten?

Wist je dat in contact met de metalen lepel deze enzymen afsterven?

De beste manier om honing te eten is met een houten lepel, als je er geen kunt vinden, gebruik dan plastic.

Wist je dat honing een stof bevat die ervoor zorgt dat je hersenen beter werken?

Wist je dat honing een van de weinige voedingsmiddelen op aarde is die alleen het menselijk leven kunnen ondersteunen?

Wist je dat bijen Afrikanen van de hongerdood hebben gered?

Is een lepel honing genoeg om 24 uur lang een mensenleven te onderhouden?

Wist je dat propolis geproduceerd door bijen een van de krachtigste natuurlijke ANTIBIOTICA is?

Wist je dat honing geen houdbaarheidsdatum heeft?

Wist je dat de lichamen van de grote keizers van de wereld werden begraven in gouden doodskisten en vervolgens werden bedekt met honing om te voorkomen dat ze gingen rotten?

Wist je dat de term "HONEYMOON" komt van het feit dat pasgetrouwden na het huwelijk honing consumeerden voor vruchtbaarheid?

Wist je dat een bij minder dan 40 dagen leeft, minstens 1000 bloemen bezoekt en minder dan een theelepel honing produceert, maar voor haar is het een leven lang.


Bijengif kan hiv-virus doden

Aan de universiteit van Washington hebben aangetoond dat het gif melittine, het hoofdbestanddeel van het toxine van de honingbij, het hiv-virus kan vernietigen door gaten te prikken in het omhulsel van het virus.

Nanodeeltjes kleiner dan het hiv-virus werden ingespoten met het bijengif. Een "beschermbumper" werd toegevoegd aan het oppervlak van de nanodeeltjes, zodat die afketsen op normale cellen en die intact laten.

Fusiereactie
Normale cellen zijn groter dan hiv-cellen, waardoor de nanodeeltjes zich op het hiv-virus richten dat zo klein is dat het tussen de bumpers past.
"De melittine op de nanodeeltjes fuseert met het omhulsel van het virus", verklaart onderzoeksleider Joshua L. Hood in een mededeling. "De melittine vormt daar aanvalscomplexen die op poriƫn lijken en scheurt zo het omhulsel van het virus. Zo vallen we de inherente fysieke eigenschappen van hiv aan. Theoretisch kan het virus zich daar niet aan aanpassen. Het virus heeft die beschermlaag, een dubbellagig membraan, nodig".

Vaginale gel
Deze ontdekking kan leiden tot de ontwikkeling van een vaginale gel die de verspreiding van hiv verhindert. Bovendien kan het de aanzet zijn tot een intraveneuze behandeling voor wie reeds met hiv besmet is.
"We hopen dat mensen deze gel preventief zullen kunnen gebruiken in plaatsen waar hiv wijdverspreid is", verklaart Hood.
De studie werd vorige week gepubliceerd in het vakblad Antiviral Therapy, zo meldt U.S. News & World Report.

Baby genezen
De studie zit het nieuws op de hielen dat een baby met hiv in Mississippi klaarblijkelijk is genezen. Tijdens de bevalling werd bij de moeder de hiv-besmetting vastgesteld, de baby kreeg 30 uur na de geboorte al medicatie. Even later bevestigden tests dat het kind ook drager was van het virus. Maar het kind, dat nu twee jaar is, krijgt al een jaar geen medicatie meer en toont geen tekenen van infectie.

Wereldwijd leven meer dan 34 miljoen mensen met hiv of aids. Daarvan zijn er 3,3 miljoen jonger dan 15 jaar. Elke dag lopen bijna 7.000 mensen het hiv-virus op.

Geplaats op 21/03/2013 - Bron: demorgen.be - Originele bron: The Huffington Post, U.S. News & World Report